Studera utomlands i Kanada

Posted on 25 augusti, 2017  in Uncategorized

Att gå i skolan i sitt hemland är både praktiskt och bekvämt och det är så klart väldigt roligt och givande också många gånger. Dock kanske man vill ha omväxling, träffa människor ifrån en annan kultur, upptäcka ett nytt land samt lära sig ett nytt språk. I Kanada talar man både engelska och franska så då kan du lära dig två språk på samma gång eller kan du enbart fokusera på ett av dem. Låter detta intressant kan det vara en stor upplevelse att studera utomlands och det finns otroligt många länder att välja mellan. Kanada är ett stort land med mycket att se och lära av. De har även en hel del olika städer och delstater med en hel del olika universitet som skulle kunna passa alla i smak.

Universitet i Kanada

Universitet och college är de högsta utbildningsnivåerna i Kanada och det finns som sagt ett stort urval att välja mellan. Ska man läsa till akademiska yrken är det universitetet som gäller och på college läser man mer till praktiska yrken som rörmokare och snickare. Universitet i Kanada är ofta bra och lärorika och de flesta städer erbjuder ett universitet. I Toronto finns ett vid namn ”University of Toronto”, i Vancouver finns ett annat som kallas ”University of British Columbia” och i Ottawa finns universitet som ”Universitetet i Ottawa” samt ”Carleton University”.

University of Toronto

Torontos universitet ”University of Toronto” är ett universitet med ett brett urval utav olika slags utbildningar och de har duktiga och kompetenta lärare samt att det är en fin och inspirerande miljö. De har utbildningar med många olika inriktningar. Här finns till exempel program med både amerikanska studier samt afrikanska studier. Dock kanske inte alla är intresserade av just länder och då finns det även något för möjligtvis den djurintresserade – ett program med en inriktning mot djurpsykologi. Intressant!

canada-2340312_960_720