Motoroptimering

Posted on 26 oktober, 2017  in Uncategorized

Den stora fördelen med motoroptimering är att det ökar prestandan och även körglädjen samtidigt som det leder till minskad bränsleförbrukning och minskade utsläpp av farliga och skadliga ämnen.

Med en motoroptimering får man en ökad motoreffekt som leder till säkrare omkörningar, snabbare gasrespons på grund av ökat vridmoment samt mycket effektivare förbränning som i sin tur leder till lägre bränsleförbrukning. Programvaran är unik för varje bil så att man får en så bra prestanda som möjligt och hög tillförlitlighet. I regel är det via det så kallade OBD-uttaget som bilens styrbox modifieras.

Steg 1 eller Steg 2 är de alternativ som du kan välja mellan när det gäller motoroptimering av din bil. Steg 1 innebär endast ny mjukvara medan steg 2 innebär att du får ny mjukvara, downpipe och i vissa fall ett nytt luftfilter. Det finns ytterligare steg där specialiserade programvaror och viss kringutrustning används. Och programvarorna är som sagt alltid anpassade efter kundens behov.

Ska vi också väga in miljöaspekten så är en motoroptimering ett mycket bra sätt att vara snäll mot miljön på samtidigt som du får en roligare körupplevelse.

En motoroptimering är inte speciellt dyrt och man får extremt mycket för den ringa summan. Ta risken och uppdatera din bil, med största sannolikhet är detta en väldigt bra investering, inte bara för din ekonomi och glädje utan även för miljön.