Nya träningskläder i höst

Posted on 16 oktober, 2015  in Träning

Uppgradera din träningsgarderob med olika typer av plagg från Dobson. Personer med högt tempo som tränar mycket vill ha bra kvalitet på sina träningskläder vad gäller att hålla värmen inne och kylan ute när vädret blir kallare. Detsamma behöver den vanliga motionären som kanske bara promenerar någon gång i veckan. Oavsett på vilken nivå träningen är blir kvaliteten och träningsresultaten bättre när träningskläderna känns bekväma, har bra passform och är gjorda av bra material.

 

Hos Dobson hittar du ett stort urval av höstens nya träningsplagg till din garderob. Kläder för både dam, herr och barn finns i sortimentet. Exempel på plagg är t-shirts, linnen, shorts, jackor och byxor. Plaggen delas in i olika lager. Lager 1 är de plagg som man bär närmast kroppen, som en t-shirt eller linne. Dessa plagg är tillverkade i polyester för att materialet fraktar bort fukten från kroppen när du blir svettig. Tyget i de här plaggen är elastiska för bästa passform. Nästa lager, lager 2, innebär till exempel tröjor som är relativt skyddande mot vind och det kan räcka med en sådan tröja en lugn dag. Lager 3 består av jackor och byxor i tunna, bra material. Plaggen andas men är samtidigt vindtäta.

 

Beroende på vädret kombineras kläder ur de olika lagren till en optimal klädsel för varje träningspass. Jackor finns i tunnare varianter, men även tjockare vinterjackor som har en tunnare vadd eller fleece för att hålla värmen. Exempel på bra träningsplagg är tröjan Tornio, en tröja från lager 2 med bra passform som sitter åt, men samtidigt är flexibel vid rörelse. Det finns hål för tummarna vid ärmsluten, vilket ger en viss värme åt händerna. En ficka finns för mobil och nycklar. En ny tröja för i höst är modellen Karleby. Den är tillverkad i stretchmaterial och transporterar bort fukt, men värmer när det är kyligt ute. Andra nya plagg för säsongen är Manta vintertights, som är tillverkade i ett lite kraftigare material med hög elasticitet.

 

Hos Dobson hittar du varje plagg som du behöver för att kunna träna bekvämt. Alla material är genomarbetade med tanke på att leda bort fukt men behålla värmen om det är kyligt ute. Att träna ska vara roligt och det blir det om man känner sig bekväm i sina träningskläder.